وان حمام امروزه در اغلب حمام های خانه های لوکس دیده می شود که از نوع ساده یا جکوزی دار هستند. اکثر افراد با دیدن تصویر دکوراسیون حمامهای لوکس در مجلات و یا اینترنت دلشان می خواهد خستگی یک روز کار را در وان حمام از تن به در کرده و یا بعد از تجویز دکتر برای چند جلسه جکوزی برای دردهای عضلانی و استخوانی می توانستند در منزل از جکوزی شخصی استفاده کنند.
با این حال یکی از دلایلی که اغلب خانه ها از داشتن وان حمام محرومند به دلیل کوچک بودن سایز آپارتمان ها و البته حمام هاست و صد البته قیمت بالای وان های جکوزی دار هم دلیل دیگریست. در این مقاله سعی داریم بیشتر با انواع وان حمام و کاربردهای آن آشنا شویم.
وان حمام چیست؟
وان حمام در اصل ظرف بزرگی در حمام است که درونش مملو از آب می شود و برای شستن بدن و ریلکس کردن در آب به کار می رود. در اکثر سرویسهای بهداشتی در منازل به دلیل کمبود جا وان وجود ندارد.
در قدیم که در خانه ها حمام وجود نداشت در حمام های عمومی خزینه هایی وجود داشت که کارشان شبیه وان های حمام امروزی بود ولی در ابعاد بزرگتر.
پس از اینکه خانه ها حمام دار شدند بعضی افراد متمول به دلیل رفت و آمد به خارج از کشور استفاده از وان را در حمام منازل مرسوم کردند.
انواع وان های حمام براساس شکل ظاهری:
- وان حمام کلاسیک یا بیضی شکل
- وان حمام گوشه ای یا مثلثی
- وان حمام مستطیل شکل
- وام حمام گرد یا دایره ای
- وان حمام مربع شکل
انواع وان های حمام از نظر جنس بدنه:
وان فایبرگلاس:
این وان ها نسبت به وانهای اکریلیک ارزان قیمت تر هستند. وان های فایبرگلاس شکلها و اندازه های متنوعی دارند و طول عمر کمتری نسبت به وان های اکریلیک دارند و در صورت تماس با مواد شوینده شیمیایی ترک خوردگی و رنگ پریدگی در آنها ایجاد می شود.
وان چوبی و سنگی:
این مدلها منحصر به فرد هستند و با سلیقه های متفاوت نمونه های گوناگونی از آنها از جمله مرمری، سرامیک پرسلان و گرانیتی در بازار وجود دارد.
وان پلاستیکی:
از این وان ها بیشتر در دامداری، کشاورزی، پرورش زالو و صنعت شیلات به کار می رود. اگر وان های پلاستیکی با آب خیلی داغ پر شوند شکل خود را از دست داده و دفورمه می شوند.
وان کامپوزیت:
این وان ها از ترکیب فولاد سنگین، نوعی رزین خاص و لایه ای از پرسلان تشکیل شده است. این ترکیب باعث شده که این وان جدید خصوصیات وان چدنی را داشته باشد ولی وزنش نصف وزن وان چدنی باشد.
وان پلیمری:
جنس این نوع وان بطور سنتی از مرمر و گرانیت است و در رنگهای گوناگون در بازار وجود دارد. یکی از ایرادات این نوع وان بافت سطح آن است. زبری سطح وان با گذر زمان می تواند یک لایه روی آن ایجاد کند که کیفیت وان را شدیدا تحت تاثیر قرار میدهد و در نهایت هم منجر به شکسته شدن وان می شود.
پیشنهاد می شود مقاله معرفی ابزار و تجهیزات ساختمانی را مطالعه نمایید.
نکات مهم خرید وان برای حمام:
– وزن وان:
در انتخاب وان حمام حتما به جنس کف حمام دقت کنید. کف حمام باید توانایی تحمل وزن وان به همراه آب درونش را داشته باشد. این امر برای آپارتمان ها معمولا موضوع مهمتری است زیرا در اثر نشت آب به طبقه پایین گرفتاری ایجاد می شود ولی برای طبقات همکف یا ویلاها مسئله راحت تر است.
وزن نمونه هایی از وان ها که با گچ و فلز درست می شوند تا 400 کیلوگرم هم میرسد. همچنین حمل وان به طبقه مورد نظر متحمل زحمت زیادیست و هر چه سنگین تر باشد حمل و نقل آن دشوارتر می شود.
– ابعاد وان:
توجه به ابعاد وان حمام یا جکوزی بسیار مهم است زیرا ابعاد وان باید با ابعاد فضایی که داریم متناسب باشد. امروزه به دلیل کوچک بودن ابعاد حمام و سرویس های بهداشتی باید از وانهای کوچک استفاده کرد.
استاندارد متراژ یک حمام 13 مترمربع است که باید 30 درصد آن را وان حمام اشغال کند. طول وان های استاندارد یک متر و پنجاه سانتی متر و عرض آنها 76 سانتی متر است و متوسط عمق یک وان باید حدود 55 سانتی متر باشد.
– زیرآب وان:
زیرآب وان دو نوع است: زیرآب اتومات و زیرآب پدالی. قیمت وانها هم با زیرآب اتومات بیشتر است. زیرآب اتومات توسط یک کلید کار تخلیه آب را انجام می دهد که روی بدنه وان تعبیه شده است ولی زیرآب پدالی با ضربه پا تخلیه آب را انجام میدهد.
– ظرفیت وان:
اغلب وان های حمام امروزه تک نفره یا نهایت دو نفره هستند. پس هنگام تهیه وان حمام باید انتخاب کنید که ظرفیت آن چند نفره باشد.
– امکانات جانبی وان:
برخی وان ها امکانات متفاوتی دارند از جمله جت دیواره، جت کف، دریچه تخلیه آب، پرکننده وان، شیر مخلوط آب گرم و سرد، شیر خروجی، سیستم های نورافشانی و صوتی، سیستم کنترل دیجیتال، دوش دستی متحرک و … که حتما هنگام خرید وان باید به این امکانات دقت شود.
– قیمت وان:
قیمت وان حمام با توجه به برند و نام تولید کننده، مدل ساخت و کیفیت متریال و امکاناتی که روی هر یک از وان ها تعبیه شده تعیین می شود.
پس با در نظر گرفتن موارد فوق و میزان فضای حمام خود و مبلغی که بعنوان خرید وان کنار گذاشته اید بهترین محصول را انتخاب نموده و خرید کنید.
– جنس بدنه وان:
بدنه وان ها از انواع مختلفی از مواد ساخته می شوند که وان های موجود در بازار شامل: وان حمام فایبرگلاس، وان حمام پلاستیکی، وان چوبی و سنگی، وان کامپوزیت، وان حمام پلیمری می شود.
مقاله پیشنهادی: انواع مصالح ساختمانی کدامند؟
سوالاتی که هنگام خرید وان برای حمام باید از خود بپرسیم چیست؟
- ظاهر و سبک وان چه طور باشد؟
- آیا دوش حمام و وان باید در کنار هم باشند؟
- میزان فضای موجود در حمام برای قرار گرفتن وان چقدر است؟
- چه کسانی در منزل از وان استفاده خواهند کرد؟
- محدودیتهای موجود در حمام برای قرار گرفتن وان چیست؟
- بودجه من برای خرید وان حمام چقدر است؟
دیدگاه خود را بیان کنید